Διάσημα αξιοθέατα του κόσμου

 Η όπερα του Σίδνεϊ - Αυστραλία

Η όπερα του Σίδνεϊ, Αυστραλία. Ένα από τα πιο διάσημα κτίρια του 20ου αιώνα και ένας από τους διασημότερους τόπους άσκησης τεχνών στον κόσμο. Τοποθετημένο στο σημείο Bennelong στο λιμάνι του Σίδνεϊ και κοντά στη διάσημη γέφυρα του Σίδνεϊ, το κτίριο και τα περίχωρά του διαμορφώνουν μια εικονική αυστραλιανή εικόνα. Η όπερα του Σίδνεϊ είναι ένα σχέδιο με μια σειρά κοχυλιών.



Το μουσείο του Λούβρου - Γαλλία

Το μουσείο του Λούβρου, Γαλλία είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα τέχνης. Στο εξωτερικό του, στην αυλή του Ναπολέοντα βρίσκεται η γυάλινη πυραμίδα. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1989 και είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Στο μουσείο βρίσκεται η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και ένα μεγάλο τμήμα του Παρθενώνα.



Machu Picchu, Περού

Η χαμένη πόλη των Ίνκας βρίσκεται στο νότιο Περού και είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού τους. Το Machu Picchu, στη γλώσσα Κέτσουα σημαίνει «αρχαίο βουνό» και είναι χτισμένο επάνω σε μια πολύ στενή κύρωση του ορεινού όγκου της Σιέρρα και συνδέει την πόλη με την κορυφή Χουαϊάνα Πίτσου, που σημαίνει «νεαρή κορυφή». Κηρύχθηκε ως περουβιανό ιστορικό άδυτο το 1981 από την κυβέρνηση του Περού κι από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1983. Είναι επίσης ένα από τα Επτά Θαύματα του κόσμου από τις 7 Ιουλίου του 2007.



Σινικό Τείχος - Κίνα

Το Σινικό Τείχος, είναι κινέζικη οχύρωση που κατασκευάστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά την διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές από τις μογγολικές και τούρκικες φυλές. Το τείχος εκτείνεται σε μήκος 8.851,8 χλμ, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε διαστάσεις οικοδόμημα. Ένας από τους γνωστότερους αστικούς μύθους θέλει το Σινικό Τείχος να είναι ορατό από το διάστημα.



ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ & ΔΕΣΠΟΙΝΑ - ΣΤ2