Συνταγές

 Λουκουμάδες με τρία υλικά

Υλικά

  • 250 ml φρέσκο γάλα

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 ½ κ.σ. ηλιέλαιο και επιπλέον για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα και το ηλιέλαιο. Το αναμειγνύουμε.

  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Θέλουμε να σχηματιστεί ένας παχύρευστο χυλός.

  • Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για 1 ώρα.

  • Όταν περάσει η ώρα, ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστούμε αρκετό λάδι για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες.

  • Με το χέρι παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες. Πιέζουμε για να βγει το μείγμα έξω από τον αντίχειρα. Κόβουμε τον λουκουμά με βρεγμένο κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ηλιέλαιο.

  • Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε στρωμένο απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

  • Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε μέλι και κανέλα.


ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ & 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ - ΣΤ2